Tattoo Elburg
 
 

MAORI  TATTOO

Maori tattoos zijn veel voorkomende tattoos. De Maori tattoo stamt oorspronkelijk af van de bewoners van Nieuw Zeeland. Deze inwoners worden ook wel de Maori's genoemd. Zij gebruiken de tatoeages, voornamelijk in het gezicht, om verschillende dingen aan te tonen. Zo kan je, door de tatoeages, aflezen wat iemand zijn status is, of hij getrouwd is, wat voor werk diegene doet en nog veel meer. De Maori tatoeage bestaat uit vele cirkelvormige afbeeldingen. Vele symbolen hebben een betekenis. 

Tattoo symbolen betekenis 

Hieronder vind je een aantal van de Maori symbolen en waar ze voor staan. 

Koru: Een nieuw begin, groei en harmonie. 

Hei matau: Welvaart, kracht, vastberadenheid, een goede gezondheid en een veilige reis over water. 

Enkele slag: De oneindigheid staat voor het levenspad in algemene zin. 

Dubbele of driedubbele slag: De oneindige band tussen twee mensen of culturen. Zowel in zware als lichtere tijden blijft men verbonden door vriendschap en trouw. 

Manaia: Dit is een spiritueel figuur met de kop van een vogel, lichaam van een mens en de staart van een vis. Het is de beschermer van de lucht, land en zee en de begeleider van de menselijke ziel. 

Hei tiki: De tiki is een belangrijke geluksbrenger. Het is een weergave van een ongeboren kind en staat voor vruchtbaarheid, opmerkzaamheid, trouw, kennis en een sterk karakter. 

Pakati: Moed, kracht en strijd. 

Hikuaua: Welvaart. 

Unaunahi: Overvloed en gezondheid. 

Ahu ahu mataroa: Talent, prestaties (met name in sport) en nieuwe uitdagingen. 

Taratarekae: Kracht en gevoel

Maori tattoo laten zetten bij ZENit Wil jij een Maori tattoo laten zetten in Elburg? Dan kun je terecht bij ZENit. Wij kunnen de Maori symbolen tatoeëren maar we kunnen ook een piece maken waarin we meerdere Maori werken bij elkaar voegen. Dit zie je vaak terugkomen in een sleeve.

Contact met Tattoo shop Elburg

Wil jij een afspraak maken? Dan kun je ons telefonisch bereiken of je kunt via Whatsapp een berichtje sturen naar 0631955490. Liever mailen? Ook dat mag. Tattoo ZENit is gevestigd aan de: Kreengoedweg 47, 8081 LL in Elburg. Graag alleen langskomen op afspraak in verband met privacy. Klik hier voor het contact formulier.

 
 
 
 
E-mailen
Map